Max 123 ja Võrguvara ühinemisel tekkinud suurim eestimaine IT-taristu ettevõte on nüüdsest OIXIO!

Pressiteade 13.07.2020 - Ühinenud MAX 123 ja Võrguvara tegutsevad edaspidi OIXIO nime all

Juulis vormistasid MAX 123 ja Võrguvara lõplikult aasta alguses juriidiliselt registrisse kantud ühinemise, edaspidi tegutsetakse üheskoos suurima Eesti kapitalil põhineva IT-taristu ettevõttena OIXIO nime all. Tegemist on ainsa pikaajalise kogemusega IT-ettevõtete ühinemisega Eestis viimastel aastatel.

Kuigi tihedat koostöös alustasid ettevõtted juba mõni kuu pärast ühinemisotsust eelmisel suvel, jätkatakse nüüdsest klientide teenindamist uue brändi nime alt.

OIXIO tegevjuhi Tauno Telviku sõnul näitavad turutrendid organisatsioonide eelistust valida IT-teenuste jaoks mitme koostööpartneri asemel üks laia teenusespektriga partner. Aasta eest alustatud ühinemisprotsessi põhjuseks oligi soov luua suurim eestimaine IT-taristu ettevõte just selliste äriklientide ja avaliku sektori asutuste teenindamiseks. Ühinenud ettevõtte tooteportfellide liitmise ja kõrge kompetentsi tulemusena on OIXIO valmis pakkuma terviklikke IT-taristu lahendusi – alates küberturbest ning  võrgulahenduse ehitamisest töötajale uue sülearvuti soetamiseni välja. „Enam ei pea ärid otsima eri IT-küsimuste lahendust eri pakkujatelt, vaid kõik mured saab lahendada ühes kohas,“ selgitas Telvik. OIXIO suurimateks eelisteks peab Telvik kompetentset ja ligi 30 aastase kogemusega meeskonda, kes läheneb kliendi vajadusele süsteemiselt, turu vajadustele vastavaid teenuseid ja usaldusväärset partnerite võrgustikku.

Telviku sõnul keskendub loodud ühisettevõtte strateegilise IT-partnerina organisatsioonide aina keerulisemaks muutuvate IT-taristu küsimuste lahendamisele. Organisatsioonide valduses olevad andmed on äärmiselt väärtuslikud, nende hulk ja vahetamise kiirus kasvab ning need asuvad väga paljudes eri kohtades. „Sellest tulenevalt kasvab ka risk küberünnakute ohvriks langeda või tööseisakute tõttu väärtuslikku aega ja raha kaotada. Siinkohal ei ole määrav organisatsiooni suurus või tegevusvaldkond – riskid on väga reaalsed kõigi jaoks,“ selgitas Telvik.

Toimivad ja turvalised IT-lahendused peaksid olema Telviku sõnul ettevõttete jaoks olema nö hügieenifaktoriks. „Kevadkuud näitasid meile kõigile väga hästi, kui oluline on hästi korraldatud IT-taristu – see aitab vajadusel mugavalt tööd ümber korraldada, püsida konkurentsis ja tuleb ettevõttele igas mõttes majanduslikult kasuks. IT-taristu küsimusi ei tohiks ka juhtkonna tasandil tähelepanuta jätta,“ selgitas ta.

_ _ _ _ _ _ _ _

OIXIO on suurim Eesti kapitalil põhinev IT-taristu ettevõte, mis pakub äriklientidele terviklahendusi alates võrkude projekteerimist, ehitamisest ja toetamisest kuni IT-juhtimise ja igapäevaste IT-küsimuste lahendamiseni. OIXIO on kõrgeima kliendirahuloluga IT-ettevõte Eestis, mille üheks tõestuseks on Recommy.com poolt mõõdetav NPS, ehk soovitusindeks. Üle Eesti tegutsevas ettevõttes töötab 50 inimest.

Lisainformatsioon:
Tauno Telvik
Tegevjuht / juhatuse liige
Telefon: 5152581
E-post: tauno.telvik@oixio.ee

Sisemise lansseerimise peo käigus sündis brändivärvides seinapannoo. Suure kunsti sünnile panid õla alla kõik meie inimesed. Pildile on püütud ühinemise võtmetegijad - (vasakult paremale) juhatuse liikmed Ermo Kiisk ja Tauno Telvik ning nõukogu liikmed Jüri Reitsakas ja Ivo Suursoo.